Naci YENGİN

Naci YENGİN

Genel Yayın Yönetmeni
[email protected]

HASTANELER... HASTANELERİMİZ

29 Mayıs 2016 - 08:38 - Güncelleme: 29 Mayıs 2016 - 09:05

HASTANELER... HASTANELERİMİZ

İnsan düşmeye görsün... Kıymetini ancak başına gelince anlıyor!

Eskiler ibret almak için mezarlıklara ve hastanelere sık sık ziyaret etmeyi tavsiye ederlerdi.

Şimdilerde mezarlıklar ve hastanelerden uzak durmak için elimizden geleni yapıyoruz!

Eskiye göre değişen nedir dersek bu soruya verilecek cevapları sıralamak uzun sürer… Ancak şu kadarını da söylemeden geçmeyelim. Eskiye göre değişen en önemli şey anlayışlarımız. Hayata, dünyaya bakışımız. Dünyaya geliş, gönderiliş gayemizin kapitalizme hizmet etmek; yemek, içmek, uyumak… hazlarımızı tatmin etmek, yok etmek… talan etmek, bir türlü dizginleyemediğimiz tatminsizlik duygusu, amaçsızca yaşamak…kısacası kendimizden uzaklaşmak için var gücümüzle çabalamak; kokuşmuşluğa, yok oluşa ve değerler erozyonunun girdabına kapılıp giden çoğunluğun içinde mutlu-huzurlu bir şekilde yaşamayı arzuluyor olmamızdır diye düşünüyorum!

Hayata gülümseyerek bakan insanlar kimlerdir dense hastanelerde küçük bir işi görüldükten sonra doktoruna müteşekkirane duygularla temana eden hastalardır derim.

Bir asır öncesinin şartlarına uygun olarak yapılan hastaneler artık şehri taşımaktan aciz, yorgun ve hantal yapılarıyla; tıpkı dermanı kalmamış hastaları gibi sürüne sürüne hizmet vermeye devam ediyor! Şehir hastanelerinin en acıklı halini görmek isterseniz en yakın devlet hastanesine gitmeniz yeterli olacaktır. Hastaların doktordan sıra alma koşuşturmasıyla sabahın ilk ışıklarıyla başlayan karmaşa akşamın geç saatlerine kadar devam eder. Hastaların kendi aralarındaki sıra bekleme tartışmaları, iğne atsan yere düşmeyecek denli, adım atma imkânı olmayan koridorların yanı sıra hastane personelinin istihzai ve bazen küstahça bakışları, horlama, azarlama engellerini aşmanız gerekmektedir!

Hastane personellerinin çoğunluğunun tedaviye ve psikolojik desteğe ihtiyaç duyduğunu da belirmemiz gerekiyor!  Hatta Türkçe eğitiminden de geçmelerinin faydalı olacağı kanaatindeyiz!

***

MANİSA ŞEHİR HASTANELERİ

Manisa Devlet Hastanesi 1938 yılında hizmete girmiş. O yıllardaki Manisa nüfusu düşünüldüğünde şehre yeterli gelen hastanenin şu anda Manisa ve çevresinden gelen hastaları karşılayabilmesi mümkün değil. Yıllar içinde 20.7850m2 arsa üzerine yeni binalar eklenmesine rağmen ihtiyaca cevap veremeyeceği ortada.

600 yataklı ve lüks Manisa Şehir Hastanesi yapılacağına dair haberleri yıllardır duyarız. Ancak şu ana kadar somut bir gelişme yok. Allahtan Üniversitenin Hafsa Sultan Tıp Merkezi, Merkez Efendi Devlet Hastanesi ve özel hastaneler var da şehrin sağlık yükünü bir nebze olsun hafifletiyor.

Ancak, zaman geçirmeden en az üç adet modern, tam teşekküllü hastane açmak gerekiyor Manisa’ya. Yoksa sağlığı için hastanelere koşan vatandaşların durumu her geçen gün daha da dayanılmaz hal alıyor.

***

RİCA

Manisa Devlet Hastanesi başka bir yere taşınacak olursa yetkililerden mevcut alanın şehrin nefes alacağı güzel bir parka dönüştürülüp ağaçlarının korunması ricasını da şimdiden yapmış olalım.

***

MANİSA DEVLET HASTANESİNE TEŞEKKÜR

23 Mayıs 2016 tarihinde babam Mehmet Yengin Manisa Devlet Hastanesi Ortopedi servisinde başarılı bir ameliyat geçirdi. Bu vesile ile başta ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Önder Ceylan olmak üzere Manisa Devlet Hastanesi başhekimi, idari müdür, hemşire ve diğer görevlilerine teşekkür ederim…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklam