GENÇLİK
Gençlik; Kendini maddi ve manevi olarak yetiştirmiş, fikri bir çile devresinden geçmiş ve gelecekte de devletin ve milletin teminatı olabilecek donanımları elde etmiş bir yapı taşıdır.
Gençlik; parçalanmış, bölünmüş, kamplaşmış, ayrı ayrı hedefler peşinde koşan birbiriyle kıyasıya çatışan ve nihayet yabancı fikirlerin esiri olan bir gençlik değildir.
Gençlik; Halde mevcut parçalanmanın sebeplerini ortadan kaldıracak, atiye hamle üstüne hamle yaparak yürüyecek ve bugünkü zihinlerin işgalini ortadan kaldıracak ve zihni sömürüye karşı dimdik durarak, kurulan tuzakları parçalayacak bakıştır.
Gençlik; Ülkenin ve ülke yaşayanlarının geleceğinin emanet edileceği, atinin tasarımlarını şimdilerden ‘kervan yolda dizilir ‘ yakıştırmasına esir olmadan yapmaya çaba sarf eden nesillerdir.
Gençlik; köhne kurumlara itibar etmeyen onları ıslah edendir, köhnemiş düşüncelere ve eylemlere dur deme cesaretini gösterendir, milleti geri bırakan her hareketin farkına vararak ona karşı durmak için gerekli temel dayanaklarının milli ruh içerisindeki varlığını fark edendir.
Gençlik; Sadece maddi sınırlarının bekçiliğini değil aynı zamanda manevi dünyasının sınırlarını da özenle muhafaza ve müdafaa edecek kuvvet ve kudret sahibi olandır, vatanı ve milleti her türlü tehlikeden koruyarak yücelteceğine yürekten inan, bu uğurda gece-gündüz durmaksızın çalışan bireyler topluluğudur.
Gençlik; Sınırları geniş tutulmuş bir tanımlamanın içerisinde yer alan ve kendini genç diye niteleyen bütün fertlerdir, yaşı ne olursa olsun, hangi yaşta olursa olsun, doğruyu gören ve anlayan, doğrudan yana tavır koyan, gerçek fikirleriyle amaç için emeğini harcamaktan kaçınmayan, ‘boşa kürek çekiyorsun’ diyenlere aldırmayan zinde kuvvettir.
Gençlik; Asri dünyanın uyutulması için kullanılan, ‘küreselleşme’ adıyla bilinen latif aldatmanın kendi kültürüne yabancılaşma, beyinlerimizi sömürgeleştirme, düşüncelerimizi değersizleştirme gayretkeşliğinin bilincinde ve karşı mücadele girişimlerinde bulunma azmine sahip, aşağılamalara aldırmadan yürüyüşüne devam eden kişilerdir.
Gençlik; Toplumun içerisinde var ola gelen ortak eğilimleri temsil kabiliyeti olan, dışarıdan getirilmiş yabancı düşüncelere aracılık hizmeti vermeyen, araç olmayan, kendi hür iradesi ile geliştirdiği fikir ve inanç birliğini koruyan ve hayatını ona göre düzenleme erdemini gösterenlerdir.
Gençlik; Milli bilinci kazanmış, millet üst kimliğini tanımış, memleket coğrafyasında ortaya konmuş kültür ile yoğrulmuş, bilinçlenmiş, çağdaş dünyanın gelişmesini- gelişmelerini takip ederek ona ayak uydurabilen, bilimin ışıklarıyla donanmış, eğitim ve öğretim metotları ile madden-manen yetiştirilmiş her insanımızdır.
Gençlik; İnsana değer veren bir anlayışın inananı olduğu gibi aynı zamanda uygulayıcısı olan, bütün doğruların kendisinden ortaya çıkmayacağının farkında olan, karşısındakini dinleme alışkanlığı kazanmış dinlediklerini kulak ardı etmeyen yaklaşımları benimsemiş, tespit edilmiş ortak hedefe inanarak ve kararlılıkla yürüyenlerdir.
Gençlik; okuyan okutan, okuduğunu anlayan, vatanı iç ve dış tehlikelere karşı korumanın gerekliliğine inanan, fikren, ilmen, bedenen kuvvetli, yüksek karakterin gereği birlikten kuvvet doğar ilkesine bağlı, paylaşımcı, bilimden güç alan, sağlıklı düşünme yeteneğine sahip olan, çalışkan ve kendine güvenin sınırlarını zorlayarak başarıyı yakalamış olanlardır.
Gençlik; bugünün günlük işlerinde meydana gelen hukuksuzluklarına karşı durma gayretlerinden beri durmayan, zulmü alkışlamayan, zalimi asla sevmeyen, karanlıkları, ahlaksızlıkları, şarlatanlıkları, katiyetle reddeden, ortak akıl maharetiyle üretilmiş gerçekçi çözüm yollarıyla vatanın ve milletin kara bahtını yenmeye çalışanlardır.
Gençlik; her türlü tehlikeye karşı bilinçlenme- bilinçlendirme faaliyetlerini gerçekleştiren, olumsuzluk karşısında neleri, nasıl yapabileceklerine dair örnekleri göz önünde bulunduran ve onlardan yeri geldiğinde istifade eden, mevcut ve sonradan ortaya çıkan meselelere çözüm üreten kişiler bütünüdür.
Gençlik; öncelikle kendisine dönük sorumluluğunu pekiştirmiş, sonra ailesine yönelik ödevlerini gerçekleştirmiş, daha sonrasında çevresine, içinde yaşadığı toplumuna, insanlığa karşı yükümlülüklerini elinden geldiğince yerine getirmiş ve bunları doğaya, bitkilere, hayvanlara, evrene yönelik sorumluluk bilinciyle zenginleştirmiş, inancı, düşüncesi, kimliği ve üretkenliği ile var olmaya çalışan herkestir.
Gençlik; İnsanların milli kimliklerinden süratle uzaklaştırılarak sadece günlük basit ekonomik kazanımların peşinde koşan şuursuz ve kimliksiz kalabalıklar haline dönüştürülmek istenmesine dur demek isteyenlerdir, gaflet dalalet ve hıyanet yapılanmaları karşısında hiç tereddütsüz bent olanlardır, kısa süre içinde toplumsal yapıyı şekillendirme gayretlerine elbirliğiyle destek olanlardır.
Güçlü devlet, sağlıklı toplum, güvenli gelecek ancak bilgili, birikimli, cesur, üretken gençlikle var olacaktır. Hayalden hakikate kısa zamanda ulaşmak muradımız, böyle bir gençlik içinde yer almakta niyazımız olsun.
08.12.2014 Muammer AZMAK