Kadir KESKİN

Kadir KESKİN

[email protected]

MANİSA MİLLTEVEKİLİ ADAY ADAYIM

07 Şubat 2015 - 22:06 - Güncelleme: 08 Şubat 2015 - 21:11

  DEĞERLİ DOSTLARIM!

        Akıllı insan kendi deneyiminden, daha akıllı insan da başkalarının tecrübelerinden yararlanan insanmış. Emekliyim ama çok şükür emekliliğin ne olduğunu anlamış değilim.Yarım asırdır kesintisiz zil ve öğrenci cıvıltısı ile beraber eğitimin mutfağındayım.. Para ile elde edilemiyecek şeylerden biri de tecrübedir.  Yaptıklarım ve yapacaklarım aşağıdadır. BU NEDENLE:

AK PARTİ DEN MANİSA MİLLTEVEKİLİ ADAY ADAYIM

1-              Ekonomist değilim. Enflasyon nasıl çıkar, nasıl iner bilmem,

2-              İnşaat mühendisi değilim, inşaattan, bina yapımından anlamam,

3-              Müteahhit değilim ihalelerden hiç anlamam.

4-   EĞİTİMCİYİM.   Yarım asırdır eğitimin mutfağındayım. Devlette çalıştım. 19 yıl Manisa Lisesi’nin idaresinde bulundum.

5-         Yurt dışında Almanya’da Darmstadt ve Bielefeld şehirlerinde Türk çocuklarının eğitim çalışmalarında bulundum.

6-         İzmir’de Özel Kolejlerde çalıştım, halen Manisa Özel Hedef Kolejinde öğretmenliğe devam etmekteyim.

7-     Manisa’da projesi şahsıma ait olan dar gelirli aile çocukları için Manisa Belediyesine bağlı MABEM dershanesini, ücretsiz kurmaya talip oldum. Karar aşamasında iken bazı mihraklar  “ Babasının hayrına mı kuracak” diye engelledi.  Manisa Belediyesi okullarda milli eğitim işbirliği ile iki yıl yürüttüğü ücretsiz dershanecilikten sonuç alamayınca, iki sene sonra bana tekrar kurmam için teklifte bulunuldu.  Bu defa para ile kuracağımı söyledim. Müdür ve Müdür Yardımcısı maaşı konusunda yüksek bir rakamla anlaşmamıza rağmen, maaş ödeneceği ayın sonunda yine verdiğim bir dilekçe ile müdür maaşını, müdür yardımcısına ve bana da asgari ücret üzerinden ödeme yapılmasını teklif ederek,  iki sene önce verdiğim sözümü teyit ettim. ( Tüm ödeme belgeleri Manisa Belediyesi Kültür Müdürlüğü kayıtlarındadır) Üç sene kurucu müdürlüğünü yaptığım MABEM de asgari ücretle çalıştım. MHP gelince de MHP li olmadığım gerekçesiyle Manisa Belediyesi,  çalışma sözleşmemi tek taraflı iptali sonucu, Turgutlu, Akhisar ve Soma Belediyelerinden dershane kurmam konusunda teklifler aldım. İlk teklif Soma Belediyesi Başkanı Hasan ERGENE beyden geldiği için Soma’da dar gelirli aile çocukları için ücretsiz SOBEM dershanesini kurdum. Projesi tamamen bana ait ve başta Balıkesir olmak üzere bazı illerde de kurulması konusunda bilgi desteğinde bulundum. Şu anda Gaziantep Şahinbey belediyesinde en güzel şekilde yürütülen Belediye destekli bilgi evi müdürü Tuncay ARTUK da benim hem Manisa’da MABEM, yine Soma belediyesine bağlı SOBEM dershanesinde müdür yardımcım olarak yetiştirdiğim bir delikanlıdır. Balıkesir ve ülkemizin diğer illerinde belediyelere bağlı dar gelirli aile çocuklarının okuması için dershanelerin kurulmasında yardımcı oldum, bilgi desteğinde bulundum.

 

8-              Halen Manisa Özel Hedef Kolejinde öğretmenliğimin yanında Türkiye genelinde İstanbul, İzmir, Trabzon, Konya, Afyonkarahisar, Uşak,  Balıkesir, Manisa ili ve ilçelerinde gençler arasında rağbet gören, ilgi ile takip edilen eğitim seminerleri verdim, halen de bu seminerlerim aralıksız devam etmektedir.

9-              Hiç kimseye iş, aş vaat etmiyorum. Bilmediğim işlere burnumu sokmayacağım. Haksızlığa asla vasıta olmayacağım.

10-          Ecdadımız Osmanlı, dünyada “Pan empair of ottoman”   En uzun dünya barışını ( 600 sene) sürdüren imparatorluk olarak anılır. Bunun en büyük sebebi hiç kimsenin dinine ırkına, milliyetine bakmadan imparatorluğun en ücra köşesindeki   “ ENDER” zeki çocukları toplayarak “ENDERUN MEKTEBİ” kurarak, ülkenin dört bir yanındaki seçtiği zeki, yoksul ve kimsesiz çocukları burada eğiterek dünyanın en uzun süren  huzurlu imparatorluğunu kurdu. Çünkü    başarı, el bebek, gül bebek saraylarda, köşklerde büyüyen çocukları değil, yoksulluklar içinde ve zor şartlarda büyüyen dizi kanamış sıkı çocukları sever. Çocuk, topluma gönderilmiş rahmettir ve dar gelirli, yoksul çocuklarına da eğitimde fırsat eşitliği sunulmalıdır. Belediye dershanelerini oluşturmamın temel sebebi de budur.

11-          50 yıllık eğitimciliğimin 34 yılı devlet okullarında Çanakkale Biga, Salihli Lisesi, Salihli 50. Yıl Ortaokulu, Kırkağaç Lisesi, Manisa Osmancalı Ortaokulu, Muradiye Lisesi ve Manisa Lisesinde geçti. 27 yıl yöneticilik yaptım.

12-    Bir Çin Atasözüne göre ben bir yıl sonrası buğday, on yıl sonrası meyve hasadı değil, dünya gözü ile göremeyeceğim 50 yıl sonrası ahrette insan hasadı toplama düşüncesiyle yola çıkıyorum. Yaptıklarım ortadadır. Yapacaklarım ise başta Manisa ve en ücra köylerinde olmak üzere kıyıda köşede uzmanlarca tespit edilen başarının sevdiği dizi kanamış sıkı dar gelirli aile çocukları için yola çıkıyorum. Beni İzmir Kestane pazarında okutan Merhum Hacı Raif Cilasun, Ali Rıza Güven,  Ödemiş’ten merhum Mustafa Köseoğlu ile bir tatil dönüşü beni İzmir’e göndermek için kapı kapı borç para bulmak için dolaşan rahmetli babama ve hayırsever ağabeylerime borcumu ödemek için yola çıkıyorum   

13-          Yarım asırlık birikimimi meclise taşıyarak yoksul olup, hayata tutunmaya çalışan çocukların meclisteki sesi ve sözü olacağım.

Nefsimize hizmet yaşını çoktan geçtik. Arzularımız ve hırslarımızdan arındık, hayırlı bir niyetle yollardayız. Niyet hayır, akıbet hayır!

TAKDİR SİZLERİN, KARAR ALLAH’INDIR.

Not:Yarım asırlık eğitim çalışmalarımı www.kadirkeskin.net

Sitemden izleyebilirsiniz

 KADİR KESKİN KİMDİR?

1944 Afyon Dazkırı- Çiftlik doğumlu. İlkokulu kendi köyünde, ortaokulu dışarıdan bitirdi. İzmir İmam- Hatip Lisesi’ni 1965’te, aynı yılın Eylül ayında da Balıkesir- Savaştepe Öğretmen Okulunu dışarıdan bitirdikten sonra Konya yüksek İslam Enstitüsü’nü 1969 yılında bitirerek Çanakkale/ Biga’da öğretmenlik hayatına başladı. Askerlik görevini yedek subay olarak yaptı. Asker dönüşü Manisa Salihli Lisesi’nde öğretmenliğe başladı. Salihli 50. Yıl Ortaokulu Müdür Başyardımcılığını yaptı. Daha sonra Kırkağaç Lisesi Müdürü olarak atandı. Oradan zamanın şartları içinde Manisa Yunt Dağı Osmancalı köyü Ortaokuluna öğretmen olarak tayin edildi. Bir müddet burada çalıştıktan sonra 1980 yılında Manisa Lisesi Müdür Baş Yardımcılığına getirildi. Manisa Lisesi Müdürü emekli olunca da 1998 yılana kadar 18 Yıl bu Lise’nin müdürlüğünü yaptı.

        Almanya’nın İngolstadt şehrindeki Apian- Gymnasium ile Manisa Lisesi’ni kardeş okul yaptı. Bu kardeşlik ilişkisi iki okul müdürlerinin gayretleriyle şehirlere de yansıdı. Manisa ile İngolstadt‘ın kardeş şehir olmalarını sağladı. Avrupa’ ya açılan bu kapı sayesinde Manisa’da birçok okul bu imkânlardan yararlandı. Yazarın müdürlüğü sırasında kendi okuluna:

Hibe olarak komple fizik – kimya laboratuvarı ders araçları,  Manisa Çıraklık Eğitim Merkezine de eğitim amaçlı 4 otomobil motoru, diferansiyel, şanzıman ve bir eğitim otomobili; Manisa Belediyesine de  makam aracı kazandırdı.

Hizmetleri nedeniyle Almanya  İngolstadt Belediye Başkanı Sayın Peter Schell tarafından  kültür nişanı verildi.

Emekli olduktan sonra İzmir Özel Bornova Kolejinde çalıştı. Bilahare Almanya’da Türk çocuklarının din eğitimi çalışmalarında bulundu. Almanya’dan döndükten sonra Manisa’da yoksul aile çocukları için ücretsiz Manisa Belediyesi Eğitim Merkezi MABEM dershanesini kurarak bu dershanenin üç yıl kurucu müdürlüğünü yaptı. Bu dershanenin Balıkesir ve diğer bazı illerde açılmasına öncülük etti. Soma Belediyesi Eğitim Merkezi SOBEM dershanesini kurdu ve bu dershanenin üç yıl müdürlüğünü yaptı. Halen Manisa’da Özel Hedef Kolejinde öğretmenliğinin yanında okullarda ilgi gören eğitim seminerlerine ve konferanslarına devam etmektedir. Manisa’da  AK Partinin kurulması  aşamasında Kurucu hakem üyeliğinde  bulundu.

Not:MANANİSA YARIN GAZETESİ İLE TARİHİSTAN.ORG adlı sitede de eğitim üzerine yazılar yazmaktadır.Ayrıntılı çalışmaları www.kadirkeskin.net’ tedir.

Kadir Keskin’in Yayınlanmış Eserleri:

1-   Eğitim Öğretim dedikleri ( 10. Baskı 1300 )

2-  40 Kırk Gün Kırk Programlı Yaz Tatili Dini Bilgiler Kitabı ( 24. Baskı 37.000)

3-Manisa’da Vakıf Eserleri ve Manisa’da İz Bırakanlar (2. Baskı 300)

4-Eğitimde Fırsat Eşitliği  (Proje Çalışması) 

Kadir Keskin’in bu güne kadar verdiği konferanslar ve konuları:

1-Başarılı ve Başarısız Öğrencilerin itirafları.

2-Ergenlik çağındaki Çocuklarımızla Doğru İletişimin yararları

3- Öğrenci –Öğretmen ve Öğretmen – Veli İlişkileri

4-  Gerçeklere Gerçekçi Bakış ( Gençler İçin)

 

EĞİTİM SEMİNERİ VERDİĞİ OKULLAR

1-                 Celal Bayar Ü. Fen ve Edebiyat Fak

2-                 Celal Bayar Ü. Demirci Eğitim Fakültesi

3-                 Celal Bayar Ü. Akhisar meslek Yüksek Okulu

4-                 İzmir Dokuz Eylül Ün.Buca Eğitim Fak.

5-                 İzmir Dokuz Eylül Ün. İlahiyat fak.

6-                 Manisa Lisesi

7-                 Manisa İsmet İnönü Anadolu Kız meslek lisesi

8-                 Manisa Fatih Anadolu Lisesi

9-                 Manisa Fen Lisesi

10-             Mani sa Sosyal Bilimler Lisesi

11-             Manisa İMKB Anadolu Lisesi

12-             Manisa Güzel sanatlar Lisesi

13-             Manisa Ticaret Borsası Anadolu Lisesi

14-             Manisa Polinas Endüstri Meslek Lisesi

15-             Manisa Şehitler İlköğretim Okulu

16-             Çanakkale / Biga Anadolu Liseleri

17-             Çanakkale/ Biga Anadolu İmam-Hatip lisesi

18-             Balıkesir/ Gönen Anadolu İmam- Hatip lisesi

19-             Balıkesir/ Manyas Liseleri

20-             Trabzon 88. Yıl Anadolu Lisesi

21-             Uşak Anadolu Kız Meslek Lisesi

22-             Konya  Mehmet Münevver Anadolu Lisesi

23-             Konya Meram Anadolu Lisesi

24-             Konya  Dr. Ali  Rıza Anadolu İmam- Hatip lisesi

25-             Konya Anadolu Kız Meslek Lisesi

26-             Konya  Anadolu  Endüstri Meslek Lisesi

27-             Konya Özel Diltaş Anadolu Lisesi

28-             Manisa Özel Hedef Koleji

29-             Manisa Üzümcüler İlköğretim Okulu

30-             Manisa Cemal Ergün İlköğretim Okulu

31-             Manisa Akşemsettin İlköğretim Okulu

32-             Manisa Sağlık Anadolu Meslek Lisesi

33-             Manisa MESOB Endüstri Meslek Lisesi

34-             Manisa Kazım Karabekir İlköğretim Okulu

35-             Manisa Gediz İlköğretim Okulu

36-             Manisa Gediz İlköğretim Okulu  Velileri

37-             Manisa Atatürk İlköğretim Okulu

38-             Manisa Cumhuriyet İlköğretim Okulu

39-             Manisa Anadolu İmama- hatip Lisesi

40-             Soma Anadolu İmam- Hatip Lisesi

41-             Turgutlu Anadolu İmam- Hatip Lisesi

42-             Matem Endüstri meslek Lisesi

43-             Soma 13 Eylül İlköğretim Okulu

44-             Soma Naciye Evren İlköğretim Okulu

45-             Soma Anadolu Lisesi

46-             Soma Rifat  Dağdelen  Anadolu lisesi

47-             Soma Anadolu Öğretmen lisesi

48-             Soma Ticaret Lisesi

49-             Soma Sağlık Anadolu Lisesi

50-             Kırkağaç Anadolu Öğretmen Lisesi

51-             Kırkağaç Eczacı Ümmet Anadolu Lisesi

52-             Kırkağaç Betül Anadolu Lisesi

53-             Kırkağaç Anadolu İmam- Hatip Lisesi

54-             Kırkağaç Endüstri Meslek Lisesi

55-             Alaşehir 19 Mayıs İlköğretim Okulu

56-             Alaşehir Fen Lisesi

57-             Alaşehir Anadolu Lisesi

58-             Afyon/ Dazkırı Anadolu Lisesi

59-             Afyon/ Dazkırı Alkim İlköğretim Okulu

60-             Dazkırı Halk Eğitim Müdürlüğü ( Veliler İçin)

61-             Saruhanlı Kız meslek lisesi

62-             Saruhanlı 7 Eylül İlköğretim Okulu

63-             Akhisar Çağlak Anadolu Lisesi

Reklam